Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174645" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174645 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).
Název v anglickém jazyce
Influence of interval lenght between milking on milk production of czech fleckvieh cows on 1st lactation
Popis výsledku anglicky
The main task of dairy cattle is milk production, which plays an important and irreplaceable role in human nutrition for its high nutritional value (Frelich et al., 2001). It is characterized by the quantity and quality of milk produced for a certain period of time. Cow's milk in composition and digestibility requirements closer to the ideal human diet. Milk composition is influenced by breeding competence, individuality cows, but the interim stage and length of interval from previous milking. But the diet, levels of technology and breeding techniques milking, microclimate, etc. (Miksik and Zizlavsky, 2005).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.
ISBN
978-80-7375-509-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
50-51
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno, POIRE s.r.o.
Místo konání akce
Mendelova univerzita v Brně
Datum konání akce
19. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—