Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174645" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174645 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv délky intervalu mezi dojeními na produkci mléka krav českého strakatého plemene skotu u dojnic na 1. laktaci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním úkolem dojného skotu je produkce mléka, která hraje důležitou a nezastupitelnou roli v lidské výživě pro svou vysokou nutriční hodnotu (FRELICH et al., 2001). Je charakterizována množstvím a kvalitou mléka získaného za určité časové období. Kravské mléko se svým složením a stravitelností přibližuje požadavkům na ideální lidskou potravu. Složení mléka je ovlivněno plemennou příslušností, individualitou krávy, stádiem mezidobí ale i délkou intervalu od předcházejícího dojení. Ale také výživou, úrovní a technologií chovu, technikou dojení, mikroklimatem, apod. (MIKŠÍK a ŽIŽLAVSKÝ, 2005).

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of interval lenght between milking on milk production of czech fleckvieh cows on 1st lactation

  • Popis výsledku anglicky

    The main task of dairy cattle is milk production, which plays an important and irreplaceable role in human nutrition for its high nutritional value (Frelich et al., 2001). It is characterized by the quantity and quality of milk produced for a certain period of time. Cow's milk in composition and digestibility requirements closer to the ideal human diet. Milk composition is influenced by breeding competence, individuality cows, but the interim stage and length of interval from previous milking. But the diet, levels of technology and breeding techniques milking, microclimate, etc. (Miksik and Zizlavsky, 2005).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.

  • ISBN

    978-80-7375-509-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    50-51

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno, POIRE s.r.o.

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    19. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku