Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah fytoalexinu resveratrolu ve vybraných vínech Ryzlinku rýnského vypěstovaného v českém regionu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003753" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003753 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah fytoalexinu resveratrolu ve vybraných vínech Ryzlinku rýnského vypěstovaného v českém regionu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Resveratrol je fytoalexin stilbenového charakteru s antikoagulačními a antioxidačními vlastnostmi působící jako zachytávač volných radikálů. Obsah resveratrolu byl stanoven pomocí HPLC ve 13 vzorcích Ryzlinku rýnského. Byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi oblastmi (mělnickou a roudnickou a roudnickou a žernoseckou). Rovněž byl prokázán vliv ročníku. Ryzlink rýnský lze zařadit mezi odrůdová vína s nižším obsahem resveratrolu (0,146 mg/l).

  • Název v anglickém jazyce

    Content of phytoalexin resveratrol in selected Rhenish Riesling cultivated in Czech region

  • Popis výsledku anglicky

    Resveratrol is phytoalexin of stilbene character with anticoagulant and antioxidant properties that posses free radical scavenger activity. Resveratrol content was determined by means of HPLC in 13 samples of Rhenish Riesling. Statistically significant difference among regions (Mělník and Roudnice and Roudnice and Žernoseky) was determined. As well as the vintage effect was observed. Rhenish Riesling could be ranked to wines with lower resveratrol content (0.146 mg/L).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vliv abiotických a biotických stresů na vlastnosti rostlin 2002 (sborník příspěvků)

  • ISBN

    80-213-0949-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    37-40

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU Praha

  • Datum konání akce

    13. 11. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku