Obsah celkových polyfenolů v Rýnském ryzlinku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003754" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003754 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah celkových polyfenolů v Rýnském ryzlinku
Popis výsledku v původním jazyce
Ovoce a zelenina jsou významnými zdroji antioxidantů v lidské stravě. Byl sledován obsah celkových polyfenolů (CP) ve vzorcích Rýnského ryzlinku vypěstovaného ve čtyřech oblastech českého regionu ve třech různých ročnících. CP byly stanoveny spektrofotometricky. Nejnižší obsah CP byl prokázán u vín vypěstovaných v Mělnické oblasti, nejvyšší byl u vín z oblasti Žernosecké.
Název v anglickém jazyce
Content of total polyphenols in white Riesling
Popis výsledku anglicky
Fruit and vegetables are the important sources of antioxidants in human nutrition. The content of total polyphenols (CP) was determined in white Riesling from four areas of the Czech region in three vintages. CP was measured by using the spectrophotometry. The highest content of CP was determined in Žernoseky area wines and the lowest in Mělník area wines.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - Setrvalý rozvoj rostlinné a živočišné produkce - cesta k rozvoji českého venkova
ISBN
80-213-0926-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
30
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
25. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—