Možnosti pěstování čiroků v ČR a jejich využití pro dietu při celiakii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004040" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004040 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti pěstování čiroků v ČR a jejich využití pro dietu při celiakii
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován soubor odrůd čiroku zrnového a cukrového z hlediska možnosti využití pro dietu při celiakii. Výsledky byly velmi nadějné, obsah gliadinů v zrnu čiroků byl vždy nižší než 10 mg/100 g vzorku (limit pro bezlepkovou dietu).
Název v anglickém jazyce
Possibilities of growing sorghum in the Czech Republic and their utilization for diet in the coeliac disease
Popis výsledku anglicky
A selected set of grain sorghum and sweet sorghum varieties from the point of view possibilities of utilization for gluten-free diet was evaluated. Results were very good - content of gliadins in sorghum grain never exceeded limit for gluten-free diet -10 mg gliadins/100 g of sample.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA303%2F01%2F1380" target="_blank" >GA303/01/1380: Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - konference Agroregion 2002 - Trvale udržitelné hospodaření na zemědělské půdě
ISBN
80-7040-558-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
59-61
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
4. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—