Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality plodin pro dietu při celiakii - možnosti využití čiroku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005108" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005108 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality plodin pro dietu při celiakii - možnosti využití čiroku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly hodnoceny možnosti využití čiroku zrnového a cukrového pro dietu při celiakii z pohledu pěstitelské technologie, využitelné v podmínkách ČR a chemické skladby, zejména bílkovinných frakcí a imunologického hodnocení. Výsledky byly příznivé, obsah gliadinů byl nižší než 10 mg/100 g vzorku, což je limit pro bezlepkovou dietu.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of quality of plant products for the diet at coeliac disease - possibilities of sorghum using

  • Popis výsledku anglicky

    Possibilities of using grain sorghum and sweet sorghum for gluten-free diet were evaluated. A selected set sorghum varieties was tested from the point of view growing technology, which could be used in the czech conditions and chemical composition - especially protein fractions and immunological testing. Results of chemical analyses were very suitable, content of gliadins was lower than 10 mg/100 g of sample - it is limit for gluten-free diet.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA303%2F01%2F1380" target="_blank" >GA303/01/1380: Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Kvalita rostlinné produkce: současnost a perspektivy směrem k EU

  • ISBN

    80-86555-22-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    99-102

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    6. 2. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku