Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of intensity of growth in slaughter hog on the slaughter value

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004143" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004143 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of intensity of growth in slaughter hog on the slaughter value

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Verification of the impact of the achieved intensity of growth on sectional indicators of the slaughter value in final hybrid pigs was the objective of this trial/test. The test was carried out in the hybrid pig-test-station on 199 heads of hybrids fromcommon combinations used in the Czech Republic. Three groups of the total intensity of growth from 700 g, 700 - 900 g, and over 900 g were evaluated in the test. While evaluating the percentage of shoulder and neck of pork a group of the lowest intens ityof growth and a group with the highest intensity of growth achieved statistically significant lowest percentage in the carcass. Identical trend was obtained even in the ratio of pork meat from shoulder and from the neck. Compared to that in respectof the chop and leg the overall ratio of the monitored parts as well as the ratio of meat on them was statistically evidently highest in animals with a medium intensity of growth (700 - 900g). The group of animals with a low intensity of growt

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of intensity of growth in slaughter hog on the slaughter value

  • Popis výsledku anglicky

    Verification of the impact of the achieved intensity of growth on sectional indicators of the slaughter value in final hybrid pigs was the objective of this trial/test. The test was carried out in the hybrid pig-test-station on 199 heads of hybrids fromcommon combinations used in the Czech Republic. Three groups of the total intensity of growth from 700 g, 700 - 900 g, and over 900 g were evaluated in the test. While evaluating the percentage of shoulder and neck of pork a group of the lowest intens ityof growth and a group with the highest intensity of growth achieved statistically significant lowest percentage in the carcass. Identical trend was obtained even in the ratio of pork meat from shoulder and from the neck. Compared to that in respectof the chop and leg the overall ratio of the monitored parts as well as the ratio of meat on them was statistically evidently highest in animals with a medium intensity of growth (700 - 900g). The group of animals with a low intensity of growt

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 53nd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    237

  • Název nakladatele

    EAAP

  • Místo vydání

    The Hague

  • Místo konání akce

    Cairo, Egypt

  • Datum konání akce

    1. 4. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku