Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of the quotient of lean muscles in slaughter hogs on the slaughter value

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004187" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of the quotient of lean muscles in slaughter hogs on the slaughter value

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Verification of the achieved percentage of lean muscle on the sectional indicators of slaughter value in final hybrid pigs was the objective of this test. The test was carried out in the test station on 199 heads of the final hybrid pigs of common genotypes used in the CR, in which the main slaughter parts were evaluated with respect to SEUROP systém classification, overall size and their meat share. It may be concluded that the parts of the neck and the ham, the overall share of which and the meat share on these parts significantly increases with the overall meat share in the carcass, parcitipate most of all on the increasing meatliness of the present pig-genotypes. It was also confirmed that the percentage of the shoulder and meat ratio from that part of carcass does not change in relation in the increasing of meat percentage. An interesting trend has been proved in the slaughter part of chop, when its overall meat-share in the carcass decreased in relation to the increasing percenta

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of the quotient of lean muscles in slaughter hogs on the slaughter value

  • Popis výsledku anglicky

    Verification of the achieved percentage of lean muscle on the sectional indicators of slaughter value in final hybrid pigs was the objective of this test. The test was carried out in the test station on 199 heads of the final hybrid pigs of common genotypes used in the CR, in which the main slaughter parts were evaluated with respect to SEUROP systém classification, overall size and their meat share. It may be concluded that the parts of the neck and the ham, the overall share of which and the meat share on these parts significantly increases with the overall meat share in the carcass, parcitipate most of all on the increasing meatliness of the present pig-genotypes. It was also confirmed that the percentage of the shoulder and meat ratio from that part of carcass does not change in relation in the increasing of meat percentage. An interesting trend has been proved in the slaughter part of chop, when its overall meat-share in the carcass decreased in relation to the increasing percenta

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 53nd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    237

  • Název nakladatele

    EAAP

  • Místo vydání

    The Hague

  • Místo konání akce

    Cairo, Egypt

  • Datum konání akce

    1. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku