Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005429" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005429 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration
Popis výsledku v původním jazyce
Spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent total polyphenol content (TP) in tea infusions was estimated in six green tea sorts (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), six black tea sorts (Assam CTC, Ceylon "Adam's Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er and Yunnan) and in the oolong tea Wulong. The selected sorts from the harvest represented different climate, height above the sea, the main regions of cultivation and different technologies of tea production. Polyphenol contents in the infusions were estimated after different times of elution in the range 1 - 60 min. Total polyphenol content increased with increasing time of elution statistically significantly with the exception of Assam CTC and Wulong tea. The increase of TP content in the first phase of maceration was very high (17.33 - 63.13 g.kg-1 tea in 1. min., 31.28 - 92.43 g.kg-1 tea in 5. min), at the end of the maceration it was already low (35.00 - 116.59 g.kg-1 tea in 30
Název v anglickém jazyce
Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration
Popis výsledku anglicky
Spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent total polyphenol content (TP) in tea infusions was estimated in six green tea sorts (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), six black tea sorts (Assam CTC, Ceylon "Adam's Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er and Yunnan) and in the oolong tea Wulong. The selected sorts from the harvest represented different climate, height above the sea, the main regions of cultivation and different technologies of tea production. Polyphenol contents in the infusions were estimated after different times of elution in the range 1 - 60 min. Total polyphenol content increased with increasing time of elution statistically significantly with the exception of Assam CTC and Wulong tea. The increase of TP content in the first phase of maceration was very high (17.33 - 63.13 g.kg-1 tea in 1. min., 31.28 - 92.43 g.kg-1 tea in 5. min), at the end of the maceration it was already low (35.00 - 116.59 g.kg-1 tea in 30
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
22-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—