Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005429" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005429 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent total polyphenol content (TP) in tea infusions was estimated in six green tea sorts (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), six black tea sorts (Assam CTC, Ceylon "Adam's Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er and Yunnan) and in the oolong tea Wulong. The selected sorts from the harvest represented different climate, height above the sea, the main regions of cultivation and different technologies of tea production. Polyphenol contents in the infusions were estimated after different times of elution in the range 1 - 60 min. Total polyphenol content increased with increasing time of elution statistically significantly with the exception of Assam CTC and Wulong tea. The increase of TP content in the first phase of maceration was very high (17.33 - 63.13 g.kg-1 tea in 1. min., 31.28 - 92.43 g.kg-1 tea in 5. min), at the end of the maceration it was already low (35.00 - 116.59 g.kg-1 tea in 30

  • Název v anglickém jazyce

    Polyphenol content in green, black and oolong tea (Camellia sinensis /L./ Kuntze) infusions in different times of tea maceration

  • Popis výsledku anglicky

    Spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent total polyphenol content (TP) in tea infusions was estimated in six green tea sorts (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), six black tea sorts (Assam CTC, Ceylon "Adam's Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er and Yunnan) and in the oolong tea Wulong. The selected sorts from the harvest represented different climate, height above the sea, the main regions of cultivation and different technologies of tea production. Polyphenol contents in the infusions were estimated after different times of elution in the range 1 - 60 min. Total polyphenol content increased with increasing time of elution statistically significantly with the exception of Assam CTC and Wulong tea. The increase of TP content in the first phase of maceration was very high (17.33 - 63.13 g.kg-1 tea in 1. min., 31.28 - 92.43 g.kg-1 tea in 5. min), at the end of the maceration it was already low (35.00 - 116.59 g.kg-1 tea in 30

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    22-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus