Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ukazatele jatečné hodnoty u plemene hereford podle zatřídění do tříd SEUROP

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005488" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ukazatele jatečné hodnoty u plemene hereford podle zatřídění do tříd SEUROP

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Býci plemene hereford (34 kusů) byli zařazeni do výkrmu po odstavu ve věku 210 dní. Jateční býci byli poráženi v průměrné porážkové hmotnosti 550-590 kg. V rámci sledování jatečné hodnoty byly zjišťovány následující ukazatele u býků celkem a podle zařazení do třídy zmasilosti: celoživotní průměrný denní přírůstek v g, živá hmotnost před porážkou v kg, hmotnost jatečně opracovaného těla v kg, jatečná výtěžnost z živé hmotnosti před porážkou v %, podíl jednotlivých masitých částí a kostí z jatečně opracovaného těla v %, podíl masa a kostí z jatečně opracovaného těla v %, poměr maso : kosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass value indicators in hereford bulls according to SEUROP

  • Popis výsledku anglicky

    Hereford bulls (34 heads) were used for fattening after being weaned at the age of 210 days. Slaughter bulls were slaughtered in an average slaughter weight of 550 to 590 kg. Evaluation of indicators of the carcass value was carried out during the checkslaughters when carcass bodies were cut into the individual butcher pieces. The following indicators were observed within the tests of the carcass value of bulls both in general and according classification into classes due to their meatiness (accordingto SEUROP): whole-life average daily gain in grams, life weight before slaughter in kg, carcass weight in kg, carcass efficiency of life weight before slaughter in %, percentage of individual meat parts and bones of the carcass body in %, percentage of meat and bones of the carcass body in %, ratio of meat:bones.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - z konference Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu 2003

  • ISBN

    80-85645-47-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    195

  • Strana od-do

    185

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    18. 2. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku