Faktory ovlivňující nákupní chování spotřebitelů masa v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A5617" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:5617 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/04:5617
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Faktory ovlivňující nákupní chování spotřebitelů masa v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba masa v ČR se po roce 1990 podstatně snížila, avšak i nadále je maso jednou z nejdůležitějších složek v naší potravě. Z nuričního hlediska je velmi cenným plnohodnotným zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména B), nenasystných kyselin a minerálních látek. Právem je považováno za nenahraditelnou složku výživy. Spotřeba masa ve světě souvisí s ekonomickou úrovní příslušného státu a s váživovými zvyklostmi v příslušné oblast.
Název v anglickém jazyce
Factors influenced of meat consumers shopping-behaviour in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Although meat consumption is lower after 1990 year but meat is still one from the most important part of our food as a source of fully-valued proteins, vitamins, unsaturated acids as well as minerals. Meat consumption now dependes on the state-economy-level and custom practise of relevant region.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
3-5
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—