Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Krmná kvalita pšenice z konvenčního a ekologického zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7558" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7558 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Feeding quality of wheat from conventional and ecological farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The feeding quality of diets with wheat varieties, cultivated ecologically (according to the principles of IFOAM ? Basic Standards, and the Law of Organic Farming No. 368/1992 Coll. and 242/2000 Coll. of the Ministry of Agriculture of the Czech Republic)and with varieties cultivated intensively with higher rate of fertilization, seed treatment, use of herbicides, fungicides and growth regulators was studied in three-year feeding experiments performed with model animals ? rats. The differences among varieties were showed in feeding value tested in polysynthetic diets in which the studied wheat varieties were the only source of nitrogen (in the amount equivalent to 10% of N x 6.25). The varieties of excellent baking quality had significantly worst values of feed conversion, daily weight gain, uptake of lysine and PER values. On the contrary, some non-food (non-baking) varieties showed better results in feeding. Moreover, generally better feeding values of diets, where wheat varieties or

  • Název v anglickém jazyce

    Feeding quality of wheat from conventional and ecological farming

  • Popis výsledku anglicky

    The feeding quality of diets with wheat varieties, cultivated ecologically (according to the principles of IFOAM ? Basic Standards, and the Law of Organic Farming No. 368/1992 Coll. and 242/2000 Coll. of the Ministry of Agriculture of the Czech Republic)and with varieties cultivated intensively with higher rate of fertilization, seed treatment, use of herbicides, fungicides and growth regulators was studied in three-year feeding experiments performed with model animals ? rats. The differences among varieties were showed in feeding value tested in polysynthetic diets in which the studied wheat varieties were the only source of nitrogen (in the amount equivalent to 10% of N x 6.25). The varieties of excellent baking quality had significantly worst values of feed conversion, daily weight gain, uptake of lysine and PER values. On the contrary, some non-food (non-baking) varieties showed better results in feeding. Moreover, generally better feeding values of diets, where wheat varieties or

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1C%2F4%2F8%2F04" target="_blank" >1C/4/8/04: Rozšíření ekologického zemědělství na orné půdě v krajině, bioprodukce pro širší potravinářské a krmivářské využití</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    74-78

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus