Výživový a dietetický účinek pšenice (Triticum aestivum) z ekologického a konvenčního pěstování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16451" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16451 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutrition and dietetic effect of wheat (Triticum aestivum) from conventional and ecological farming.
Popis výsledku v původním jazyce
Ecological agriculture is quickly evolving in conditions of the Czech Republic. In the present time permanent herbages are largely spread. They occupy 6 % of agricultural soil. It is possible to count with expansion on arable soil; where beside production of biofoods production of feedstuffs for monogastry comes about. That is why this study shows nutritional values cultivated grains this way like actual. In our tests ratified differences in the feeding value of concretes varieties as well as differences among monitored locality (ecological versus conventional) were investigated. As an unseasonably to feeding purpose shows the variety with an elite food quality, on the contrary, variety unseasonably for baker utilization had good feeding qualities. Thetests further significantly show higher nutritive characteristics feeding values diets of ecologically cultivated wheat in the values of daily gains of animals, feed conversion, conditions PER, BV, NPU and NB. The cause may be higher con
Název v anglickém jazyce
Nutrition and dietetic effect of wheat (Triticum aestivum) from conventional and ecological farming.
Popis výsledku anglicky
Ecological agriculture is quickly evolving in conditions of the Czech Republic. In the present time permanent herbages are largely spread. They occupy 6 % of agricultural soil. It is possible to count with expansion on arable soil; where beside production of biofoods production of feedstuffs for monogastry comes about. That is why this study shows nutritional values cultivated grains this way like actual. In our tests ratified differences in the feeding value of concretes varieties as well as differences among monitored locality (ecological versus conventional) were investigated. As an unseasonably to feeding purpose shows the variety with an elite food quality, on the contrary, variety unseasonably for baker utilization had good feeding qualities. Thetests further significantly show higher nutritive characteristics feeding values diets of ecologically cultivated wheat in the values of daily gains of animals, feed conversion, conditions PER, BV, NPU and NB. The cause may be higher con
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
37
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
71-75
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—