Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výživový a dietetický účinek pšenice (Triticum aestivum) z ekologického a konvenčního pěstování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16451" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16451 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutrition and dietetic effect of wheat (Triticum aestivum) from conventional and ecological farming.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ecological agriculture is quickly evolving in conditions of the Czech Republic. In the present time permanent herbages are largely spread. They occupy 6 % of agricultural soil. It is possible to count with expansion on arable soil; where beside production of biofoods production of feedstuffs for monogastry comes about. That is why this study shows nutritional values cultivated grains this way like actual. In our tests ratified differences in the feeding value of concretes varieties as well as differences among monitored locality (ecological versus conventional) were investigated. As an unseasonably to feeding purpose shows the variety with an elite food quality, on the contrary, variety unseasonably for baker utilization had good feeding qualities. Thetests further significantly show higher nutritive characteristics feeding values diets of ecologically cultivated wheat in the values of daily gains of animals, feed conversion, conditions PER, BV, NPU and NB. The cause may be higher con

  • Název v anglickém jazyce

    Nutrition and dietetic effect of wheat (Triticum aestivum) from conventional and ecological farming.

  • Popis výsledku anglicky

    Ecological agriculture is quickly evolving in conditions of the Czech Republic. In the present time permanent herbages are largely spread. They occupy 6 % of agricultural soil. It is possible to count with expansion on arable soil; where beside production of biofoods production of feedstuffs for monogastry comes about. That is why this study shows nutritional values cultivated grains this way like actual. In our tests ratified differences in the feeding value of concretes varieties as well as differences among monitored locality (ecological versus conventional) were investigated. As an unseasonably to feeding purpose shows the variety with an elite food quality, on the contrary, variety unseasonably for baker utilization had good feeding qualities. Thetests further significantly show higher nutritive characteristics feeding values diets of ecologically cultivated wheat in the values of daily gains of animals, feed conversion, conditions PER, BV, NPU and NB. The cause may be higher con

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    37

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    71-75

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus