Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Počty, isolace a identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných výrobků.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7932" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enumeration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Six dairy products were tested. Bifidobacteria were enumerated and isolated using TPY agar modified by the addition of mupirocin (100 mg/l). Isolates were identified to the genus level by the detection of fructose-6-phosphate phosphoketolase (F6PPK) andby the FISH method. Bifidobacteria were characterised using API 50 CHL and API ID 32 A Rapid tests. In addition, grow at 46°C was tested. Subsequently, all strains were identified to the species level using computer program Bacter. The identification wasalso carried out by PCR method using genus- and species-specific primers. The bifidobacterial counts in products tested varied from 2.37 to 7.17 log CFU/ml. High selectivity was seen for modified TPY agar from which all isolates were identified as bifidobacteria. While most strains were identified as B. animalis using Bacter program, the same isolates had positive reaction with B. lactis-specific primers. Strain isolated from Rajo yogurt was identified as B. longum by Bacter as well as

  • Název v anglickém jazyce

    Enumeration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products.

  • Popis výsledku anglicky

    Six dairy products were tested. Bifidobacteria were enumerated and isolated using TPY agar modified by the addition of mupirocin (100 mg/l). Isolates were identified to the genus level by the detection of fructose-6-phosphate phosphoketolase (F6PPK) andby the FISH method. Bifidobacteria were characterised using API 50 CHL and API ID 32 A Rapid tests. In addition, grow at 46°C was tested. Subsequently, all strains were identified to the species level using computer program Bacter. The identification wasalso carried out by PCR method using genus- and species-specific primers. The bifidobacterial counts in products tested varied from 2.37 to 7.17 log CFU/ml. High selectivity was seen for modified TPY agar from which all isolates were identified as bifidobacteria. While most strains were identified as B. animalis using Bacter program, the same isolates had positive reaction with B. lactis-specific primers. Strain isolated from Rajo yogurt was identified as B. longum by Bacter as well as

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Agriculturae Slovenica

  • ISSN

    1581-9175

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    84

  • Stát vydavatele periodika

    SI - Slovinská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    31-36

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus