Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv ekologického pěstování na výnos a kvalitu stolních brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9630" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9630 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of ecological growing on table potatoes yield and quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the field trials the effect of ecological way of the cultivation of table potatoes (in comparison with conventional way) on selected factors of tuber quality in the years 1995 - 1997 was estimated. Trials were performed on two localities (Uhříněves and Valečov) with seven varieties. From the results of statistical evaluation it is evident that the ecological way of cultivation positively affected nitrate and reducing saccharides content that was in this variant (average of all varieties and three years) by 11 % and 22 % lesser in comparison with conventional way. In contrary, negative effect of ecological way of cultivation was determined in total polyphenol content (by 10.2 % higher) and yields per ha (by 36 % lesser). The way of cultivation did not significantly affect other qualitative factors (tuber resistance against mechanical damage, table value, dry matter content, glycoalkaloid content, ascorbic acid content).

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of ecological growing on table potatoes yield and quality

  • Popis výsledku anglicky

    In the field trials the effect of ecological way of the cultivation of table potatoes (in comparison with conventional way) on selected factors of tuber quality in the years 1995 - 1997 was estimated. Trials were performed on two localities (Uhříněves and Valečov) with seven varieties. From the results of statistical evaluation it is evident that the ecological way of cultivation positively affected nitrate and reducing saccharides content that was in this variant (average of all varieties and three years) by 11 % and 22 % lesser in comparison with conventional way. In contrary, negative effect of ecological way of cultivation was determined in total polyphenol content (by 10.2 % higher) and yields per ha (by 36 % lesser). The way of cultivation did not significantly affect other qualitative factors (tuber resistance against mechanical damage, table value, dry matter content, glycoalkaloid content, ascorbic acid content).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers

  • ISBN

    80-213-1197-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku