Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v hroznech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9648" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9648 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/04:9546

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of polyphenolic antioxidants and trans-resveratrol in the fruits of different varieties of vine (Vitis vinifera L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Contents of polyphenolic antioxidants as total polyphenols and trans-resveratrol in grape musts, grape skins and seeds of twelve vine varieties from the harvests 2001 and 2002 were determined. Polyphenolic antioxidants of grape are very effective in preventing cancer and cardiovascular diseases. Total polyphenolic content was determined spectrophotometrically with phenol Folin-Ciocalteau´s reagent and trans-resveratrol content by HPLC method. The average annual total polyphenol contents in the years 2001 and 2002 were 171 mg/L and 324 mg/L in the must, 7 470 mg/L and 15 600 mg/kg DM in grape skins and 91 450 and 107 440 mg/kg DM in the seeds. The average annual trans-resveratrol values in the years 2001 and 2002 reached 0.817.10-2 mg/kg DM and 4.97.10-2 mg/kg DM in grape skins and 52.7.10-2 mg/kg DM and 4.63.10-2 mg/kg DM in the seeds and there was nearly no trans-resveratrol occurrence in the must. Obtained results were evaluated statistically by Statgraphic and Anova programmes. In t

  • Název v anglickém jazyce

    Content of polyphenolic antioxidants and trans-resveratrol in the fruits of different varieties of vine (Vitis vinifera L.)

  • Popis výsledku anglicky

    Contents of polyphenolic antioxidants as total polyphenols and trans-resveratrol in grape musts, grape skins and seeds of twelve vine varieties from the harvests 2001 and 2002 were determined. Polyphenolic antioxidants of grape are very effective in preventing cancer and cardiovascular diseases. Total polyphenolic content was determined spectrophotometrically with phenol Folin-Ciocalteau´s reagent and trans-resveratrol content by HPLC method. The average annual total polyphenol contents in the years 2001 and 2002 were 171 mg/L and 324 mg/L in the must, 7 470 mg/L and 15 600 mg/kg DM in grape skins and 91 450 and 107 440 mg/kg DM in the seeds. The average annual trans-resveratrol values in the years 2001 and 2002 reached 0.817.10-2 mg/kg DM and 4.97.10-2 mg/kg DM in grape skins and 52.7.10-2 mg/kg DM and 4.63.10-2 mg/kg DM in the seeds and there was nearly no trans-resveratrol occurrence in the must. Obtained results were evaluated statistically by Statgraphic and Anova programmes. In t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers

  • ISBN

    80-213-1197-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku