Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Než uskladníme mrkev

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12960" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12960 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Než uskladníme mrkev

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento článek se zabývá hlavně senzorickým hodnocením mrkve. Mrkev patří mezi zeleniny bohaté na karoten, obsahuje také vitamíny skupiny B, vitamín C, cukry, steroly, minerální látky. Při hodnocení chuti se hodnotí čisté mrkvové aroma, požadována je velmisladká, jemná chuť. Pro skladování se kořeny dávají do chladného sklepa, kde ideální teplo je těsně nad O °C a relativní vlhkost vzduchu téměř 100 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Before we store carrot

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with sensory evaluation of carrot. Carrot belongs among vegetable rich of caroten, B vitamins, vitamin C, sacharides, steroles, mineral substances. By tasting it is assessed pure carrot flavouring, it is required very sweet mild taste. For storage carrot roots are given into cold cellar, where ideal temeprature is close above 0 °C and relative air humidity is close to 100 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahrádkář

  • ISSN

    0139-7761

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    37

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    1-1

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus