Než uskladníme mrkev
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12960" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12960 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Než uskladníme mrkev
Popis výsledku v původním jazyce
Tento článek se zabývá hlavně senzorickým hodnocením mrkve. Mrkev patří mezi zeleniny bohaté na karoten, obsahuje také vitamíny skupiny B, vitamín C, cukry, steroly, minerální látky. Při hodnocení chuti se hodnotí čisté mrkvové aroma, požadována je velmisladká, jemná chuť. Pro skladování se kořeny dávají do chladného sklepa, kde ideální teplo je těsně nad O °C a relativní vlhkost vzduchu téměř 100 %.
Název v anglickém jazyce
Before we store carrot
Popis výsledku anglicky
This study deals with sensory evaluation of carrot. Carrot belongs among vegetable rich of caroten, B vitamins, vitamin C, sacharides, steroles, mineral substances. By tasting it is assessed pure carrot flavouring, it is required very sweet mild taste. For storage carrot roots are given into cold cellar, where ideal temeprature is close above 0 °C and relative air humidity is close to 100 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahrádkář
ISSN
0139-7761
e-ISSN
—
Svazek periodika
37
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1-1
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—