Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A13973" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:13973 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této studii byl zkoumán obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivita ve slupkách bobulí a semenech révy vinné u bílých i modrých odrůd pocházejících z českého vinařského regionu a odebraných v době sklizně hroznů roku 2003. Antioxidační aktivitabyla po extrakci slupek stanovována fotometricky pomocí volného radikálu 2,2-difenyl-1-picrylhydrazilu (DPPH˙). Celkové polyfenoly byly stanovovány fotometricky s užitím Folin-Ciocalteuova činidla a vyjádřeny jako ekvivalenty gallové kyseliny.Výsledky studie byly zpracovány v programu Statistica analýzou ANOVA.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of total polyphenols in grapes and comparison with their antioxidant activity

  • Popis výsledku anglicky

    In this study content of total polyphenols and antioxidant activity in skins and seeds of grapes of white and blue vine varieties from Czech wine-growing region from the harvest 2003 were estimated. Antioxidant activity was after extraction of skins determined spectrophotometrically by means of free radical 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH˙).Total polyphenols were determined photometrically with Folin-Ciocalteau reagent and expressed as gallic acid equivalents. Results of study were evaluated by ANOVA analysis in Statistica program.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-839-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    27-27

  • Název nakladatele

    MZLU Brno, Agronomická fakulta

  • Místo vydání

    MZLU Brno

  • Místo konání akce

    MZLU Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku