Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A13973" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:13973 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou
Popis výsledku v původním jazyce
V této studii byl zkoumán obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivita ve slupkách bobulí a semenech révy vinné u bílých i modrých odrůd pocházejících z českého vinařského regionu a odebraných v době sklizně hroznů roku 2003. Antioxidační aktivitabyla po extrakci slupek stanovována fotometricky pomocí volného radikálu 2,2-difenyl-1-picrylhydrazilu (DPPH˙). Celkové polyfenoly byly stanovovány fotometricky s užitím Folin-Ciocalteuova činidla a vyjádřeny jako ekvivalenty gallové kyseliny.Výsledky studie byly zpracovány v programu Statistica analýzou ANOVA.
Název v anglickém jazyce
Content of total polyphenols in grapes and comparison with their antioxidant activity
Popis výsledku anglicky
In this study content of total polyphenols and antioxidant activity in skins and seeds of grapes of white and blue vine varieties from Czech wine-growing region from the harvest 2003 were estimated. Antioxidant activity was after extraction of skins determined spectrophotometrically by means of free radical 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH˙).Total polyphenols were determined photometrically with Folin-Ciocalteau reagent and expressed as gallic acid equivalents. Results of study were evaluated by ANOVA analysis in Statistica program.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-839-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
27-27
Název nakladatele
MZLU Brno, Agronomická fakulta
Místo vydání
MZLU Brno
Místo konání akce
MZLU Brno
Datum konání akce
3. 3. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—