Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stručný úvod do obalové problematiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A17623" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:17623 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stručný úvod do obalové problematiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obal a balená potravina na sebe vzájemně působí a významným důsledkem vzájemné interakce je transport hmoty mezi obalem a balenou potravinou. Tento děj je obousměrný, ale ze zdravotního hlediska je významný přestup složek z obalového materiálu do potraviny a tím i tedy možná kontaminace potraviny složkami obalů. Ke sledovaným látkám, pokud jde o hygienicko-toxikologickou nezávadnost obalových materiálů, patří aditivní látky (zlepšující vlastnosti nebo výrobu obalových materiálů), oligomery, monomery nebo jiné výchozí látky.

  • Název v anglickém jazyce

    ABC's of packaging problematic

  • Popis výsledku anglicky

    Packaging material and packed food are in interrelationship. In consequence of this fact transport of the mass between packaging and packaged food occurs. This transport is bidirectional, but we are interested in transfer packaging material components into food - potential food contamination with packaging components. There are monitored additives (improving charachteristics or production of packaging materials). oligomers, monomers or the other initial substances.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) ? Výroba sýrů

  • ISBN

    80-213-1480-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    52-62

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze, KKZP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU v Praze

  • Datum konání akce

    14. 2. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku