Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kozí mléko ve výživě člověka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A18017" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:18017 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kozí mléko ve výživě člověka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Význam kozího mléka a z něho vyráběných produktů, jogurtů, sýrů a případně kozího mléka sušeného, ve výživě člověka je možno rozdělit do tří skupin: 1. výživa hladovějících a podvyživených obyvatel v rozvojových zemích, kde příjem kozího mléka převažujenad kravským, 2. léčení lidí trpících alergiemi na kravské mléko nebo postižených jinými gastrointestinálními potížemi, 3. uspokojení gastronomických požadavků a poptávky konzumentů-znalců (gurmánů), kterých je v rozvinutých zemích stále více.

  • Název v anglickém jazyce

    Goat milk in human nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Goat milk and its products of yoghurt, cheese and powder have three-fold significance in human nutrition: 1. feeding more starving and malnourished people in the developing world than from cow milk, 2. treating people afflicted with cow milk allergies and gastro-intestinal disorders, which is a significant segment in many populations of developed countries, 3. filling the gastronomic needs of connoisseur consumers, which is a growing market share in many developed countries.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Drůbež a mléko ve výživě člověka

  • ISBN

    80-213-1548-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    39-44

  • Název nakladatele

    ČZU Praha, KKZP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU v Praze

  • Datum konání akce

    24. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku