Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Skladba bílkovin a kvalita pšenice ozimé z ekologického a konvenčního zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A19941" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:19941 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Protein composition and quality of winter wheat from organic and conventional farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During a two-year experiment we evaluated relations between the grain protein composition and wheat quality parameters in a set of varieties from different quality groups from conventional and organic farming. Our results indicate an influence of organicand conventional growing on the grain storage proteins composition and technological quality. Varieties with a higher content of high molecular weight (HMW) glutenins (quality group E ? elite, the most suitable for baking utilization, A ? high-quality)reached more positive values of rheology characteristics and of baking quality indicators. Varieties from the quality group C (others ? wheat unsuitable for baking utilization) were mainly characterized by a higher content of low molecular weight (LMW) glutenins and gliadins and a higher content of valuable nutritional albumins and globulins. This trend was noticed in wheat varieties from both systems of growing.

  • Název v anglickém jazyce

    Protein composition and quality of winter wheat from organic and conventional farming

  • Popis výsledku anglicky

    During a two-year experiment we evaluated relations between the grain protein composition and wheat quality parameters in a set of varieties from different quality groups from conventional and organic farming. Our results indicate an influence of organicand conventional growing on the grain storage proteins composition and technological quality. Varieties with a higher content of high molecular weight (HMW) glutenins (quality group E ? elite, the most suitable for baking utilization, A ? high-quality)reached more positive values of rheology characteristics and of baking quality indicators. Varieties from the quality group C (others ? wheat unsuitable for baking utilization) were mainly characterized by a higher content of low molecular weight (LMW) glutenins and gliadins and a higher content of valuable nutritional albumins and globulins. This trend was noticed in wheat varieties from both systems of growing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zemdirbyste

  • ISSN

    1392-3196

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    93

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    LT - Litevská republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    285-296

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus