Sledování kyselosti mléka během výroby kozích sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A20462" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:20462 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking
Popis výsledku v původním jazyce
Goat milk acidity was monitored in different stages of lactation during the processing. Titratable acidity of samples was determined by Soxhlet-Henkel method. Goat cheese products were frozen and transported to the laboratory where their acidity was determined too. The average titratable acidity of milk after milking was 6.55 SH. Its maximum value (7.88 SH) was in the 198th day of lactation, which corresponds with feed portion change that time. Higher acidity of milk influenced cheesemaking: the milk coagulation time was shorter and the acidity of final products was higher. The obtained data show that the acidity of milk reasonably affects the quality of cheese.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking
Popis výsledku anglicky
Goat milk acidity was monitored in different stages of lactation during the processing. Titratable acidity of samples was determined by Soxhlet-Henkel method. Goat cheese products were frozen and transported to the laboratory where their acidity was determined too. The average titratable acidity of milk after milking was 6.55 SH. Its maximum value (7.88 SH) was in the 198th day of lactation, which corresponds with feed portion change that time. Higher acidity of milk influenced cheesemaking: the milk coagulation time was shorter and the acidity of final products was higher. The obtained data show that the acidity of milk reasonably affects the quality of cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Natural resources and sustainable development. International Symposium
ISBN
978-973-759-158-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
449-452
Název nakladatele
University of Oradea Publishing House
Místo vydání
Oradea
Místo konání akce
Oradea
Datum konání akce
10. 10. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—