Sledování změn kyselosti mléka během výroby kozích sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20797" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20797 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování změn kyselosti mléka během výroby kozích sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Změny kyselosti kozího mléka při výrobě sýrů byly sledovány v různých stádiích laktace. Titrační kyselost byla stanovena metodou podle Soxhlet-Henkela. Byly analyzovány též vzorky sýrů a syrovátky. Vyšší kyselost mléka ovlivnila proces výroby sýrů: zkrácení doby koagulace mléka a zvýšení kyselosti finálního produktu. Získaná data ukazují na vliv kyselosti mléka na kvalitu finálního produktu.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking
Popis výsledku anglicky
Goat milk acidity was monitored in different stages of lactation during the processing. Titratable acidity of samples was determined by Soxhlet-Henkel method. Goat cheese products were frozen and transported to the laboratory where their acidity was determined too. Higher acidity of milk influenced cheesemaking: the milk coagulation time was shorter and the acidity of final products was higher. The obtained data show that the acidity of milk reasonably affects the quality of cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
131-133
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—