Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20457" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20457 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kyselost kozího mléka byla sledována v různých stádiích laktace. Titrační kyselost byla stanovena Soxhlet-Henkelovou metodou. Kozí sýry byly zmrazeny a převezeny do laboratoře, kde byla stanovena jejich kyselost. Průměrná titrační kyselost mléka po nadojení byla 6,55 SH. Vyšší kyselost mléka měla vliv na výrobu sýrů: čas koagulace byl kratší a kyselost finálního výrobku byla vyšší.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of goat milk acidity to the cheese quality

  • Popis výsledku anglicky

    Goat milk acidity was monitored in different stages of lactation during the processing. Titratable acidity of samples was determined by Soxhlet-Henkel method. Goat cheese products were frozen and transported to the laboratory where their acidity was determined too. The average titratable acidity of milk after milking was 6.55 SH. Higher acidity of milk influenced cheesemaking: the milk coagulation time was shorter and the acidity of final products was higher.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    285-287

  • Název nakladatele

    SPU v Nitře

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku