Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20457" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20457 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Kyselost kozího mléka byla sledována v různých stádiích laktace. Titrační kyselost byla stanovena Soxhlet-Henkelovou metodou. Kozí sýry byly zmrazeny a převezeny do laboratoře, kde byla stanovena jejich kyselost. Průměrná titrační kyselost mléka po nadojení byla 6,55 SH. Vyšší kyselost mléka měla vliv na výrobu sýrů: čas koagulace byl kratší a kyselost finálního výrobku byla vyšší.
Název v anglickém jazyce
The effect of goat milk acidity to the cheese quality
Popis výsledku anglicky
Goat milk acidity was monitored in different stages of lactation during the processing. Titratable acidity of samples was determined by Soxhlet-Henkel method. Goat cheese products were frozen and transported to the laboratory where their acidity was determined too. The average titratable acidity of milk after milking was 6.55 SH. Higher acidity of milk influenced cheesemaking: the milk coagulation time was shorter and the acidity of final products was higher.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
285-287
Název nakladatele
SPU v Nitře
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—