Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační aktivita žlutých a fialových odrůd brambor pěstovaných v rozdílných klimatických podmínkách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A26505" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:26505 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant activity in yellow and purple-fleshed potatoes cultivated in different climatic conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In precise field trials on three locations in the Czech Republic the impact of yellow, red and purple-fleshed potato varieties in the years 2006 and 2007 was investigated and the effect of location conditions on antioxidant activity (AA) of tubers (expressed by ABTS assay in mg ascorbic acid.100g-1 FM). The highest AA was determined in the darkly purple-fleshed variety Violette (95.4 mg ascorbic acid.100g-1 FM). In the purple and red-fleshed varieties, AA was in average 2.9 times higher as compared to yellow-fleshed varieties. Significant AA differences between purple and red-fleshed varieties were found; the varieties of the highest total anthocyanin content (TAC ranged from 18.6 to 64.1 mg.100g-1 FM) were reaching the highest AA values. Obtained results did not prove the impact of location on AA of tubers.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant activity in yellow and purple-fleshed potatoes cultivated in different climatic conditions

  • Popis výsledku anglicky

    In precise field trials on three locations in the Czech Republic the impact of yellow, red and purple-fleshed potato varieties in the years 2006 and 2007 was investigated and the effect of location conditions on antioxidant activity (AA) of tubers (expressed by ABTS assay in mg ascorbic acid.100g-1 FM). The highest AA was determined in the darkly purple-fleshed variety Violette (95.4 mg ascorbic acid.100g-1 FM). In the purple and red-fleshed varieties, AA was in average 2.9 times higher as compared to yellow-fleshed varieties. Significant AA differences between purple and red-fleshed varieties were found; the varieties of the highest total anthocyanin content (TAC ranged from 18.6 to 64.1 mg.100g-1 FM) were reaching the highest AA values. Obtained results did not prove the impact of location on AA of tubers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zeszyty problemove postempow nauk Rolniczych

  • ISSN

    0084-5477

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    530

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus