Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A49000" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:49000 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wider collection of Triticum dicoccon (emmer), T. monococcum (einkorn), spring form of T. spelta (spelt) and obsolete, alternative forms of T. aestivum landraces and other genetic resources, cultivated in exact field small-plot trials under the conditions of organic farming was evaluated with the view of baking quality parameters and suitability for organic farming, in comparison with 3 check T. aestivum cultivars. The highest crude protein content in grain dry matter (16 - 18 %) was found in the speltgroup, followed by einkorn and obsolete forms of T. aestivum (15 - 17%) and emmer (15 - 16 %);.check cultivars about 13 % in average. On the other hand, values of Gluten Index and SDS sedimentation test were in minor wheat species considerably lower in comparison with the check cultivars.

  • Název v anglickém jazyce

    Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Wider collection of Triticum dicoccon (emmer), T. monococcum (einkorn), spring form of T. spelta (spelt) and obsolete, alternative forms of T. aestivum landraces and other genetic resources, cultivated in exact field small-plot trials under the conditions of organic farming was evaluated with the view of baking quality parameters and suitability for organic farming, in comparison with 3 check T. aestivum cultivars. The highest crude protein content in grain dry matter (16 - 18 %) was found in the speltgroup, followed by einkorn and obsolete forms of T. aestivum (15 - 17%) and emmer (15 - 16 %);.check cultivars about 13 % in average. On the other hand, values of Gluten Index and SDS sedimentation test were in minor wheat species considerably lower in comparison with the check cultivars.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Využití jarních forem vybraných druhů pšenice v ekologickém zemědělství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lucrari Stiintifice, Scientific papers,series A Agronomy

  • ISSN

    1222-5339

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus