Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A49000" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:49000 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters
Popis výsledku v původním jazyce
Wider collection of Triticum dicoccon (emmer), T. monococcum (einkorn), spring form of T. spelta (spelt) and obsolete, alternative forms of T. aestivum landraces and other genetic resources, cultivated in exact field small-plot trials under the conditions of organic farming was evaluated with the view of baking quality parameters and suitability for organic farming, in comparison with 3 check T. aestivum cultivars. The highest crude protein content in grain dry matter (16 - 18 %) was found in the speltgroup, followed by einkorn and obsolete forms of T. aestivum (15 - 17%) and emmer (15 - 16 %);.check cultivars about 13 % in average. On the other hand, values of Gluten Index and SDS sedimentation test were in minor wheat species considerably lower in comparison with the check cultivars.
Název v anglickém jazyce
Selection of minor wheat species cultivars and genetic resources for organic farming, with emphasis on baking quality parameters
Popis výsledku anglicky
Wider collection of Triticum dicoccon (emmer), T. monococcum (einkorn), spring form of T. spelta (spelt) and obsolete, alternative forms of T. aestivum landraces and other genetic resources, cultivated in exact field small-plot trials under the conditions of organic farming was evaluated with the view of baking quality parameters and suitability for organic farming, in comparison with 3 check T. aestivum cultivars. The highest crude protein content in grain dry matter (16 - 18 %) was found in the speltgroup, followed by einkorn and obsolete forms of T. aestivum (15 - 17%) and emmer (15 - 16 %);.check cultivars about 13 % in average. On the other hand, values of Gluten Index and SDS sedimentation test were in minor wheat species considerably lower in comparison with the check cultivars.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Využití jarních forem vybraných druhů pšenice v ekologickém zemědělství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Lucrari Stiintifice, Scientific papers,series A Agronomy
ISSN
1222-5339
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—