Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A50464" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:50464 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj obsahu mastných kyselin v mléce holštýnských dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Složení mléčného tuku není po celou dobu laktace konstantní a mění se jak jeho obsah, tak i zastoupení jednotlivých mastných kyselin v něm. V našem sledování bylo hodnoceno celkem 27 dojnic holštýnského skotu v prvních 12 týdnech laktace. Pro hodnocení vývoje obsahu mastných kyselin v průběhu sledovaného období byl využit program SAS 9.1. a Microsoft Excel. Nejvíce zastoupenými mastnými kyselinami v mléce byly kyselina palmitová a olejová. V průběhu sledování se zvyšoval obsah nasycených mastných kyselin v mléce, zatímco obsah nenasycených mastných kyselin během stejného období klesal.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of fatty acids in milk of Holstein cows

  • Popis výsledku anglicky

    The composition of milk fat is not a constant throughout lactation and the content of fat is changing as well as composition of fatty acids. A total of 27 Holstein cows were evaluated in our observation duringthe first 12 weeks of their lactation. Programs SAS 9.1. and Microsoft Excel were used for evaluation of the fatty acids course during the reporting period . The highest content of fatty acids in milk were palmitic acids and oleic acid. Content of saturated fatty acids increased and content of unsaturated fatty acids decreased during our observation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91270" target="_blank" >QH91270: Využití genetických a negenetických faktorů ke zvýšení výkonnosti dojených plemen skotu v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LXXI

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    20-22

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus