Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52750" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52750 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V současné době roste spotřeba mléčných nápojů, z nichž syrovátkové nápoje představují nově se rozvíjející segment nekonvenčních mléčných výrobků, které vyžadují optimální senzorické, fyzikální a chemické vlastnosti. Výroba nápojů pomocí mléčné fermentace může vést k dosažení žádoucího senzorického profilu, což je považováno jako jedna z možností jak zvýšit hodnotu syrovátky. Produkce funkčních nápojů vyrobených na základě fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení by mohla být zajímavou alternativou pro využití velkého množství vyrobené syrovátky.

  • Název v anglickém jazyce

    Whey fermentation by lactic acid bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Whey is a by product in the process of cheese production. Composition and characteristics of whey are depending on the production technology of the end product and on the quality of the used milk. Liquid whey consists approximately 93% of water and contains almost 50% of total solids present in the milk of which lactose is the main constituent.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    128

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    16-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus