Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of growth intensity and carcass part on the quantitaive and qualitative parameters of muscle fibers in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56550" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56550 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of growth intensity and carcass part on the quantitaive and qualitative parameters of muscle fibers in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to assess the effects of growth intensity and carcass part on the quantitative and qualitative parameters of muscle fibers. The monitoring was carried out on 72 pigs of balanced sex of the (HxPN) x (LWDxL) genotype. The selectedfattening indicators were monitored during the test. Following the slaughter, individual samples of muscle tissue were removed. The samples were obtained from the MLLT (m. longissimus lumborum et thoracis) and MS (m. semimembranosus) of all the pigs. Then, with the use of laboratory equipment, the muscle fibers parameters (numbers and areas) were determined. These were then divided according to their values into three separate groups (intervals) - the group with the lowest, middle and highest parametervalues of muscle fibers. It has been demonstrated that for the carcass parts of ham and loin, in the terms of muscle fibers characteristic and monitored growth intensity, the animals with lowest values of muscle fiber qualitative paramete

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of growth intensity and carcass part on the quantitaive and qualitative parameters of muscle fibers in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to assess the effects of growth intensity and carcass part on the quantitative and qualitative parameters of muscle fibers. The monitoring was carried out on 72 pigs of balanced sex of the (HxPN) x (LWDxL) genotype. The selectedfattening indicators were monitored during the test. Following the slaughter, individual samples of muscle tissue were removed. The samples were obtained from the MLLT (m. longissimus lumborum et thoracis) and MS (m. semimembranosus) of all the pigs. Then, with the use of laboratory equipment, the muscle fibers parameters (numbers and areas) were determined. These were then divided according to their values into three separate groups (intervals) - the group with the lowest, middle and highest parametervalues of muscle fibers. It has been demonstrated that for the carcass parts of ham and loin, in the terms of muscle fibers characteristic and monitored growth intensity, the animals with lowest values of muscle fiber qualitative paramete

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    67-70

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus