Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorická analýza syrovátkových nápojů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56747" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56747 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorická analýza syrovátkových nápojů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Syrovátka představuje potenciálně významný zdroj mnoha základních složek (minerální látky, vitaminy, laktóza) pro tradiční a neobvyklé potravinářské výrobky. Chemické složení, nutriční hodnota a senzorická kvalita výrobků na bázi syrovátky je tímto dělávhodnými jak pro normální výživu, tak pro aplikaci při dietní terapii. Rozvoj mléčného průmyslu poukazuje na to, že s vzrůstající světovou produkcí syrovátky, začíná významně růst její efektivní použití a využití. Z pohledu potřeby pro zdravou výživu sineobvyklé netradiční potraviny na bázi syrovátky získaly větší význam. Chemické složení syrovátky a její nutriční hodnota z ní činí vhodnou surovinu s mnoha formami využití v potravinářském průmyslu. Jednou z možností využití syrovátky je produkce odlišných typů nápojů, které stále přitahují zájem v různých částech světa. V poslední době vzrostl komerční zájem o syrovátkové nápoje především v severských zemích Evropy, možná jako výsledek uvědomění si důležitosti zdravé výživy moderními k

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory analysis of whey-based beverages

  • Popis výsledku anglicky

    Whey is a potentially significant source of many essential elements (minerals, vitamins, lactose) for traditional and unusual food products. Chemical composition, nutritional value and sensory quality of products based on whey makes this suitable for both normal nutrition and diet for application in therapy. The development of the dairy industry points out that with increasing global production of whey begins to significantly increase its effective use and enjoyment. In view of the need for a healthy diet unusual unusual foods based on whey gained more importance. Chemical composition of whey and its nutritional value makes it a suitable material with many forms of use in the food industry. One option is the use of whey production of different types ofbeverages that still attract interest in different parts of the world. Recently, increased interest in commercial whey beverages primarily in the Nordic countries in Europe, possibly as a result of awareness of the importance of healthy

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    130

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    9-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus