Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové metody pro výrobu,kontrolu kvality a účinků probiotických potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A%230000041" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:#0000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové metody pro výrobu,kontrolu kvality a účinků probiotických potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V souhrné zprávě řešení grantu za rok 2014 je popsáno testování modifikované metodiky enkapsulace probiotických mikroorganismů, optimalizace postupu výroby fermentovaného zázvorového nápoje. V roce 2014 pokračovalo testování probiotických bakterií v komerčních výrobcích. Dále byly testovány nové kombinace probiotických bakterií na schopnost prokysávat kravské mléko a byly vyvinuty zmrzliny z ovčího a kozího mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    The new methods for production, quality control and affects of probiotic food

  • Popis výsledku anglicky

    In research report new method of bacterial encapsulation is described. Also, production of ginger fermented drink is described. In 2014, the evaluation of probiotic bacteria in food continued. In addition, the combination of probiotic bacteria in fermentation of cow milk was done. Finally, the production of ice cream using goat and sheep milk was developed.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    74

  • Místo vydání

    Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze