Nové metody pro výrobu,kontrolu kvality a účinků probiotických potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A%230000041" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:#0000041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nové metody pro výrobu,kontrolu kvality a účinků probiotických potravin
Popis výsledku v původním jazyce
V souhrné zprávě řešení grantu za rok 2014 je popsáno testování modifikované metodiky enkapsulace probiotických mikroorganismů, optimalizace postupu výroby fermentovaného zázvorového nápoje. V roce 2014 pokračovalo testování probiotických bakterií v komerčních výrobcích. Dále byly testovány nové kombinace probiotických bakterií na schopnost prokysávat kravské mléko a byly vyvinuty zmrzliny z ovčího a kozího mléka.
Název v anglickém jazyce
The new methods for production, quality control and affects of probiotic food
Popis výsledku anglicky
In research report new method of bacterial encapsulation is described. Also, production of ginger fermented drink is described. In 2014, the evaluation of probiotic bacteria in food continued. In addition, the combination of probiotic bacteria in fermentation of cow milk was done. Finally, the production of ice cream using goat and sheep milk was developed.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
74
Místo vydání
Praha
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—