Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production of benzoic acid in fermented goat?s and sheep?s milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A65927" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:65927 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/14:#DR70

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production of benzoic acid in fermented goat?s and sheep?s milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of hippuric acid in raw goat?s and sheep?s milk and the content of benzoic acid in model fermented milk drinks prepared using different cultures of bacteria of milk fermentation were determined. All fermented milk drinks contained benzoic acid in the range 5.0?78 mg kg?1. Higher quantity of benzoic acid in fermented sheep?s milk drinks corresponded also to significantly higher quantity of hippuric acid in raw sheep?s milk. No significant differences among used cultures of bacteria of dairy fermentation and the quantity of benzoic acid in fermented milk drinks were recorded. In addition, the quantity of benzoic acid in various commercial goat?s and sheep?s cheeses produced directly in farms was analyzed. The contents of benzoic acid in cheeses ranged from 5.1 to 90 mg kg?1. No significant difference in the quantity of benzoic acid from goat?s and sheep?s cheeses was found, whereas significant differences were registered in the quantity of benzoic acid in cheeses produced in

  • Název v anglickém jazyce

    Production of benzoic acid in fermented goat?s and sheep?s milk

  • Popis výsledku anglicky

    The content of hippuric acid in raw goat?s and sheep?s milk and the content of benzoic acid in model fermented milk drinks prepared using different cultures of bacteria of milk fermentation were determined. All fermented milk drinks contained benzoic acid in the range 5.0?78 mg kg?1. Higher quantity of benzoic acid in fermented sheep?s milk drinks corresponded also to significantly higher quantity of hippuric acid in raw sheep?s milk. No significant differences among used cultures of bacteria of dairy fermentation and the quantity of benzoic acid in fermented milk drinks were recorded. In addition, the quantity of benzoic acid in various commercial goat?s and sheep?s cheeses produced directly in farms was analyzed. The contents of benzoic acid in cheeses ranged from 5.1 to 90 mg kg?1. No significant difference in the quantity of benzoic acid from goat?s and sheep?s cheeses was found, whereas significant differences were registered in the quantity of benzoic acid in cheeses produced in

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2014

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    247-253

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus