Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of pork belly composition using the computer vision method on transverse cross-sections

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69060" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69060 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/aoas-2015-0034" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/aoas-2015-0034</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/aoas-2015-0034" target="_blank" >10.1515/aoas-2015-0034</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of pork belly composition using the computer vision method on transverse cross-sections

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to identify the pig belly characteristics and to develop regression equations predicting its composition. Based on video image and chemical analysis of 216 bellies, the predictive variables were selected according to theirrelation to chemically determined belly lipid contents. To estimate the belly fat percentage (BF%), the two best equations constructed were: Equation 1: BF% = 49.960 ? 0,7174 x SHME2 + 0,5047 x HE2A (R2 = 0,66, RMSE = 3.22), Equation 2: BF% = 43,888 ? 0,6014 x SHME2 + 0,4769 x HE2A + 0,0014 x ARTO2 ? 0,2697 x HE3A (R2 = 0,70, RMSE = 2,25), where: SHME2 = lean meat percentage area of the belly 2 from total cut area, HE2A = the Belly2 height at point 1, ARTO2 = the Belly2 total cut area, HE3A = the Belly3 height at point 1. Compared to lean meat, the percentage of belly fat (BF%) appears to be a more appropriate criterion for the objective evaluation of belly composition due to the simplicity and accuracy of the final regression equation

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of pork belly composition using the computer vision method on transverse cross-sections

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to identify the pig belly characteristics and to develop regression equations predicting its composition. Based on video image and chemical analysis of 216 bellies, the predictive variables were selected according to theirrelation to chemically determined belly lipid contents. To estimate the belly fat percentage (BF%), the two best equations constructed were: Equation 1: BF% = 49.960 ? 0,7174 x SHME2 + 0,5047 x HE2A (R2 = 0,66, RMSE = 3.22), Equation 2: BF% = 43,888 ? 0,6014 x SHME2 + 0,4769 x HE2A + 0,0014 x ARTO2 ? 0,2697 x HE3A (R2 = 0,70, RMSE = 2,25), where: SHME2 = lean meat percentage area of the belly 2 from total cut area, HE2A = the Belly2 height at point 1, ARTO2 = the Belly2 total cut area, HE3A = the Belly3 height at point 1. Compared to lean meat, the percentage of belly fat (BF%) appears to be a more appropriate criterion for the objective evaluation of belly composition due to the simplicity and accuracy of the final regression equation

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Animal Science

  • ISSN

    2300-8733

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1009-1018

  • Kód UT WoS článku

    000365834200016

  • EID výsledku v databázi Scopus