Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physical attributes, chemical composition and sensory analysis of three muscles from heifers and bulls of Fleckvieh cattle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A76974" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:76974 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/18:N0000166

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012065" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012065</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012065" target="_blank" >10.1088/1757-899X/420/1/012065</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physical attributes, chemical composition and sensory analysis of three muscles from heifers and bulls of Fleckvieh cattle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to compare the effect of sex on meat quality parameters of the meat of bulls and heifers of the Fleckvieh cattle reared and finished under identical nutritional and management conditions and slaughtered at an identical age of 19 months. Physical meat quality measurements, proximate chemical composition and sensory analyses were performed on musculus longissimus lumborum, musculus triceps brachii and musculus rectus abdominis from total 23 bulls and heifers. The evaluation of chemical composition shows that the meat from bulls contained less dry matter and intramuscular fat. Lower shear force values as well as lower total collagen contents and higher soluble collagen proportions were measured in heifer samples. When the three different muscles were compared, it appeared that musculus rectus abdominis exhibited the highest contents of dry matter and in

  • Název v anglickém jazyce

    Physical attributes, chemical composition and sensory analysis of three muscles from heifers and bulls of Fleckvieh cattle

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to compare the effect of sex on meat quality parameters of the meat of bulls and heifers of the Fleckvieh cattle reared and finished under identical nutritional and management conditions and slaughtered at an identical age of 19 months. Physical meat quality measurements, proximate chemical composition and sensory analyses were performed on musculus longissimus lumborum, musculus triceps brachii and musculus rectus abdominis from total 23 bulls and heifers. The evaluation of chemical composition shows that the meat from bulls contained less dry matter and intramuscular fat. Lower shear force values as well as lower total collagen contents and higher soluble collagen proportions were measured in heifer samples. When the three different muscles were compared, it appeared that musculus rectus abdominis exhibited the highest contents of dry matter and in

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IOP Conference Series Materials Science and Engineering 420(1):012065

  • ISBN

  • ISSN

    1757-8981

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Název nakladatele

    IOP Publishing

  • Místo vydání

    Indonézie

  • Místo konání akce

    Medan, Indonézie

  • Datum konání akce

    19. 7. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku