Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acid composition in pork fat: De-novo synthesis, fatty acid sources and influencing factors - a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A77705" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:77705 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.196" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.196</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.196" target="_blank" >10.15159/AR.18.196</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acid composition in pork fat: De-novo synthesis, fatty acid sources and influencing factors - a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Many studies have confirmed that adding vegetable oils and/or fatty acids to pig diets can have a positive effect on the n-6/n-3 PUFA ratio and overall nutritional value of pork. A subject of current research is to evaluate the influence of feed mixes enriched with PUFA, and particularly n-3 PUFA. For manipulating PUFA and particularly its n-3 group in pig fat, oilseeds or their oils directly (linseed, rapeseed, soybean, etc.) are most often mentioned as the appropriate sources of fatty acids. Fish oil, too, has a favourable effect on FA composition in fat of animal products, but it also bears the risk of tainting the products with fish odour. Further studies are needed, however, to determine the most suitable oil additive and the correct dosing for each pig age category.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid composition in pork fat: De-novo synthesis, fatty acid sources and influencing factors - a review

  • Popis výsledku anglicky

    Many studies have confirmed that adding vegetable oils and/or fatty acids to pig diets can have a positive effect on the n-6/n-3 PUFA ratio and overall nutritional value of pork. A subject of current research is to evaluate the influence of feed mixes enriched with PUFA, and particularly n-3 PUFA. For manipulating PUFA and particularly its n-3 group in pig fat, oilseeds or their oils directly (linseed, rapeseed, soybean, etc.) are most often mentioned as the appropriate sources of fatty acids. Fish oil, too, has a favourable effect on FA composition in fat of animal products, but it also bears the risk of tainting the products with fish odour. Further studies are needed, however, to determine the most suitable oil additive and the correct dosing for each pig age category.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    2211-2228

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85057721870