Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acid composition of goose meat depending on genotype and sex

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79272" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79272 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/19:N0000002

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ajas.info/journal/view.php?doi=10.5713/ajas.17.0672" target="_blank" >https://www.ajas.info/journal/view.php?doi=10.5713/ajas.17.0672</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5713/ajas.17.0672" target="_blank" >10.5713/ajas.17.0672</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acid composition of goose meat depending on genotype and sex

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare male and female geese of two contrasting genotypes in terms of fatty acid composition, indexes related to human health, lipid metabolism and oxidative stability of the meat. The experiment was carried out on total of 120 geese of two different genotypes, the native breed Czech goose CG and commercial hybrid Novohradska goose NG. One d old goslings were divided into 4 groups according to genotype and sex, and 8 birds from each group were slaughtered at 8 weeks of age. The effects of the interactions between genotype and sex were observed on growth performance and carcass traits. Final body weight, daily weight gain, daily feed intake, slaughter weight, and cold carcass weight were highest in NG males and lowest in CG females. The meat fatty acid composition results showed effects of both genotype and sex on the total n 6 and the total pufa content, as well as the pufa n 6 pufa n 3 ratio. Regarding genotype, the total n 6, the total pufa content and the pufa n 6 puf

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid composition of goose meat depending on genotype and sex

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare male and female geese of two contrasting genotypes in terms of fatty acid composition, indexes related to human health, lipid metabolism and oxidative stability of the meat. The experiment was carried out on total of 120 geese of two different genotypes, the native breed Czech goose CG and commercial hybrid Novohradska goose NG. One d old goslings were divided into 4 groups according to genotype and sex, and 8 birds from each group were slaughtered at 8 weeks of age. The effects of the interactions between genotype and sex were observed on growth performance and carcass traits. Final body weight, daily weight gain, daily feed intake, slaughter weight, and cold carcass weight were highest in NG males and lowest in CG females. The meat fatty acid composition results showed effects of both genotype and sex on the total n 6 and the total pufa content, as well as the pufa n 6 pufa n 3 ratio. Regarding genotype, the total n 6, the total pufa content and the pufa n 6 puf

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101A164" target="_blank" >QI101A164: Kvalita a bezpečnost produktů genetických zdrojů prasat, drůbeže, králíků a nutrií v konvenčním a ekologickém chovu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES

  • ISSN

    1011-2367

  • e-ISSN

    1011-2367

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    137-143

  • Kód UT WoS článku

    000454332900016

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85059461021