Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The growth of turkeys 2. Body components and allometric relationships

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79896" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79896 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00071668.2019.1622077" target="_blank" >https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00071668.2019.1622077</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2019.1622077" target="_blank" >10.1080/00071668.2019.1622077</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The growth of turkeys 2. Body components and allometric relationships

  • Popis výsledku v původním jazyce

    1. The relationships between the main components of the body and body protein among males and females of BUT 6 (BUT) and Hybrid Converter (HYB) turkey strains were examined. 2. The weights of breast meat, breast skin, drumstick meat, drumstick skin, thigh meat, thigh skin and wing-plus-skin as well as the head, neck, feet, blood, heart, liver and gizzard were measured at different stages of growth after which all components of each bird were minced together in order to determine the feather-free body protein weight of each bird sampled. Using the weights of the components and the protein content of each bird the allometric relationships between the components and body protein were determined and then compared for each strain x sex combination. 3. By excluding the breast weights at day-old and at 7 d, the remaining points produced an acceptable allometric relationship (R2 = 0,992). Thighweight could be predicted for all strain x sex combinations using one allometric equation, as could drumstick skin

  • Název v anglickém jazyce

    The growth of turkeys 2. Body components and allometric relationships

  • Popis výsledku anglicky

    1. The relationships between the main components of the body and body protein among males and females of BUT 6 (BUT) and Hybrid Converter (HYB) turkey strains were examined. 2. The weights of breast meat, breast skin, drumstick meat, drumstick skin, thigh meat, thigh skin and wing-plus-skin as well as the head, neck, feet, blood, heart, liver and gizzard were measured at different stages of growth after which all components of each bird were minced together in order to determine the feather-free body protein weight of each bird sampled. Using the weights of the components and the protein content of each bird the allometric relationships between the components and body protein were determined and then compared for each strain x sex combination. 3. By excluding the breast weights at day-old and at 7 d, the remaining points produced an acceptable allometric relationship (R2 = 0,992). Thighweight could be predicted for all strain x sex combinations using one allometric equation, as could drumstick skin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    British Poultry Science

  • ISSN

    0007-1668

  • e-ISSN

    0007-1668

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    548-553

  • Kód UT WoS článku

    000472903500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85068165956