Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Káva a hodnocení její kvality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A80470" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:80470 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/kava-a-hodnoceni-jeji-kvality.aspx" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/kava-a-hodnoceni-jeji-kvality.aspx</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Káva a hodnocení její kvality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Káva patří mezi jeden z nejvíce konzumovaných nápojů na světě. Káva jako nápoj se nevyznačuje významnou výživovou hodnotou, ale je konzumována zejména pro její stimulační účinek na nervovou soustavu, který je dán obsahem kofeinu, a také kvůli jejím senzorickým vlastnostem, aroma a chuti. Při hodnocení kvality kávy se využívá zejména metod senzorické analýzy, při kterých se nehodnotí jenom káva jako nápoj, ale i kvalita samotných kávových zrn.

  • Název v anglickém jazyce

    Coffee and its quality evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Coffee is one of the most consumed beverages in the world. Coffee as a beverage is not characterized by significant nutrition value but is consumed mainly for its stimulating effect on the nervous system, which is given by caffeine content. Coffee is also consumed because of its sensory properties, mainly flavour. Sensory analysis methods are frequently used in the quality of coffee evaluation and evaluate not only the coffee as a beverage, but also the coffee beans themselves.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2019

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    149-151

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus