Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Káva a její účinek na konzumenta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870658" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870658 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Káva a její účinek na konzumenta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Káva je termín pro široce konzumovaný nápoj připravený z pražených kávových zrn. Tento stimulant je ceněn zejména pro svou chuť a aroma. Nedávné epidemiologické studie podpořily názor, na jeho možnou potenciální roli v prevenci řady chronických a degenerativních onemocnění. Především je to proto, že káva obsahuje specifické bioaktivní látky, které mohou být fyziologicky aktivní. Mezi blahodárné účinky kávy řadíme antioxidační vlastnosti, ochranu proti karcinogenním účinkům, nižší míru rakoviny tlustéhostřeva a mnoho dalších. Vzhledem k příznivým účinkům na zdraví konzumentů, je dnes káva předmětem zájmu mnoha studií.

  • Název v anglickém jazyce

    Coffee and its effect on consumer

  • Popis výsledku anglicky

    Coffee is a term for a widely consumed beverage prepared from roasted coffee beans. This stimulant is valued especially for its flavour and aroma. Recent epidemiological studies support the opinion on its possible potential role in prevention of severalchronic and degenerative diseases. Above all, it is because coffee contains specific bioactive compounds that may serve as a physiologically active substances. Some of the beneficial effects of coffee activity are the antioxidant properties, protection against carcinogenic effects, lower rate of colon cancer and many others. Due to the positive effects on the consumer's health, coffee is nowadays the object of interest in many studies.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    63-65

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku