Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A82101" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:82101 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41340/20:82101

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjas.htm?type=article&id=23_2020-CJAS" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/web/cjas.htm?type=article&id=23_2020-CJAS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/23/2020-CJAS" target="_blank" >10.17221/23/2020-CJAS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Immunohistochemical (IHC) and adenosine triphosphatase (ATPase) staining was used to assess the cross-sectional area and proportion of fibre -types I, IIa, IIx and IIb in the samples of longissimus lumborum (LL) and psoas major (PM) muscles collected one -hour post- mortem from 25 crossbred pigs at an average age of 152 days. Muscles differed in all fibre parameters, except the proportion and relative area of type IIx fibres. Results showed that IHC is more appropriate than ATPase staining for the assessment of relationships between muscle fibre parameters and meat quality traits in pigs.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits

  • Popis výsledku anglicky

    Immunohistochemical (IHC) and adenosine triphosphatase (ATPase) staining was used to assess the cross-sectional area and proportion of fibre -types I, IIa, IIx and IIb in the samples of longissimus lumborum (LL) and psoas major (PM) muscles collected one -hour post- mortem from 25 crossbred pigs at an average age of 152 days. Muscles differed in all fibre parameters, except the proportion and relative area of type IIx fibres. Results showed that IHC is more appropriate than ATPase staining for the assessment of relationships between muscle fibre parameters and meat quality traits in pigs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

    1805-9309

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    193-204

  • Kód UT WoS článku

    000546934200001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85088567490