Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A82101" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:82101 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/20:82101
Výsledek na webu
<a href="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjas.htm?type=article&id=23_2020-CJAS" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/web/cjas.htm?type=article&id=23_2020-CJAS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/23/2020-CJAS" target="_blank" >10.17221/23/2020-CJAS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits
Popis výsledku v původním jazyce
Immunohistochemical (IHC) and adenosine triphosphatase (ATPase) staining was used to assess the cross-sectional area and proportion of fibre -types I, IIa, IIx and IIb in the samples of longissimus lumborum (LL) and psoas major (PM) muscles collected one -hour post- mortem from 25 crossbred pigs at an average age of 152 days. Muscles differed in all fibre parameters, except the proportion and relative area of type IIx fibres. Results showed that IHC is more appropriate than ATPase staining for the assessment of relationships between muscle fibre parameters and meat quality traits in pigs.
Název v anglickém jazyce
Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits
Popis výsledku anglicky
Immunohistochemical (IHC) and adenosine triphosphatase (ATPase) staining was used to assess the cross-sectional area and proportion of fibre -types I, IIa, IIx and IIb in the samples of longissimus lumborum (LL) and psoas major (PM) muscles collected one -hour post- mortem from 25 crossbred pigs at an average age of 152 days. Muscles differed in all fibre parameters, except the proportion and relative area of type IIx fibres. Results showed that IHC is more appropriate than ATPase staining for the assessment of relationships between muscle fibre parameters and meat quality traits in pigs.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
1805-9309
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
193-204
Kód UT WoS článku
000546934200001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85088567490