Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání kvality masových vepřových konzerv a polokonzerv

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83580" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83580 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/20:43920287

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-4/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání kvality masových vepřových konzerv a polokonzerv

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Údržnost a kvalita masových konzerv a polokonzerv byla a stále je důležitým tématem. K hodnocení jejich kvality a zdravotní nezávadnosti se využívají především chemické a mikrobiologické parametry. Ještě před druhou světovou válkou převládala domácí výroba konzerv nad průmyslovým zpracováním. U těchto druhů zpracování se lišily i využité obalové materiály, zatímco průmysl dával přednost pevným kovovým obalům, u domácích konzerv převládalo balení do dostupnějších skleněných obalů. V práci jsou porovnávány kvalitativní znaky současně vyráběných produktů s produkty, které byly vyrobeny v domácích podmínkách v době druhé světové války. K jejich výrobě byly využity zavařovací sklenice REX od firmy O. Lowy - sklárna Mštinov (1919-1938). K posouzení kvality zpracování masných výrobků byl hodnocen výskyt sporulujících aerobních mikroorganismů (Bacillus spp.) a anaerobních mikroorganismů (Clostrididum spp.), koncentrace sekundárních oxidačních produktů lipidů (TBARS), číslo kyselosti, analýza těkavých látek,

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of the quality of canned and semi-canned pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    The sustainability and quality of canned meat and semi-canned food was and still is an important topic. Chemical and microbiological parameters are mainly used to evaluate their quality and health safety. Even before the Second World War, domestic canning prevailed over industrial processing. For these types of processing, the packaging materials used also differed, while the industry preferred solid metal packaging, while for domestic cans, packaging into more affordable glass packaging predominated. The work compares the qualitative features of currently produced products with products that were produced at home during the Second World War. REX jars from the company O. Lowy - Mštinov glassworks (1919-1938) were used for their production. To assess the quality of processing of meat products, the occurrence of sporulating aerobic microorganisms (Bacillus spp.) and anaerobic microorganisms (Clostrididum spp.), the concentration of secondary oxidation products of lipids (TBARS), acid number, analysis o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

    1210-4086

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    12-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus