Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carcass and meat quality of the most numerous slaughtered cow breeds in Slovakia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83774" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83774 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https:///C:/Users/uyivatel/AppData/Local/Temp/jfnr202005-1.pdf" target="_blank" >https:///C:/Users/uyivatel/AppData/Local/Temp/jfnr202005-1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carcass and meat quality of the most numerous slaughtered cow breeds in Slovakia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to compare the quality of cow carcasses and meat of three most slaughtered breeds in Slovakia: Black Holstein (BH, n = 119) and Red Holstein (RH, n = 86), and Slovak Simmental (SS, n = 83). A total of 288 samples of meat were collected randomly from cows from various slaughterhouses in Slovakia. All animals were fed the Total Mixed Ration diet year round. At slaughter, the cows were 2 094,40 days old. Higly significant differences were found in the age. At slaughter, SS cows were 18 months older than RH and 23 months older than BH. SS showed the highest score of carcass conformation, the differences in carcass conformation being statistically significant. Meat quality showed statistically significant differences among the breeds in content of proteins, fat and in Warner-Bratzler shear force of grilled meat. The highest content of proteins (24,5 %) was determined in RH and the highest content of fat was determined in BH (4,2 %). In the SS group, meat was char

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass and meat quality of the most numerous slaughtered cow breeds in Slovakia

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to compare the quality of cow carcasses and meat of three most slaughtered breeds in Slovakia: Black Holstein (BH, n = 119) and Red Holstein (RH, n = 86), and Slovak Simmental (SS, n = 83). A total of 288 samples of meat were collected randomly from cows from various slaughterhouses in Slovakia. All animals were fed the Total Mixed Ration diet year round. At slaughter, the cows were 2 094,40 days old. Higly significant differences were found in the age. At slaughter, SS cows were 18 months older than RH and 23 months older than BH. SS showed the highest score of carcass conformation, the differences in carcass conformation being statistically significant. Meat quality showed statistically significant differences among the breeds in content of proteins, fat and in Warner-Bratzler shear force of grilled meat. The highest content of proteins (24,5 %) was determined in RH and the highest content of fat was determined in BH (4,2 %). In the SS group, meat was char

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

    1338-4260

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    44-50

  • Kód UT WoS článku

    000541970300006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85083243108