Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88499" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88499 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě
Popis výsledku v původním jazyce
Čínská kuchyně je velice rozmanitá, a možná právě proto je jednou z celosvětově nejoblíbenějších. Tradiční čínská kuchyně je převážně založena na rostlinné stravě, a mimo jiné jsou v ni využívané i pro nás zcela neobvyklé suroviny jako oříšky z ginkga, řasy, ptačí hnízda a jiné. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně mnohdy velice liší, a to například použitím lokálních surovin, upraveným množstvím ochucovadel a koření, používanými úpravami pokrmů nebo zjednodušováním receptur.
Název v anglickém jazyce
Traditional Chinese cuisine and its modifications in the world
Popis výsledku anglicky
Chinese cuisine is very diverse and perhaps that is why it is one of the most popular in the world. Traditional Chinese cuisine is mainly a plant based diet, and among others, it uses for us quite unusual ingredients such as ginkgo nuts, algae, nests of birds, and others. Dishes served in Chinese restaurants around the world are often very different from traditional Chinese cuisine, for example by using local ingredients, a modified amount of flavorings and spices, used cooking techniques or simplifying recipes.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
1211-846X
Svazek periodika
N
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
44-51
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—