Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88499" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88499 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Čínská kuchyně je velice rozmanitá, a možná právě proto je jednou z celosvětově nejoblíbenějších. Tradiční čínská kuchyně je převážně založena na rostlinné stravě, a mimo jiné jsou v ni využívané i pro nás zcela neobvyklé suroviny jako oříšky z ginkga, řasy, ptačí hnízda a jiné. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně mnohdy velice liší, a to například použitím lokálních surovin, upraveným množstvím ochucovadel a koření, používanými úpravami pokrmů nebo zjednodušováním receptur.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional Chinese cuisine and its modifications in the world

  • Popis výsledku anglicky

    Chinese cuisine is very diverse and perhaps that is why it is one of the most popular in the world. Traditional Chinese cuisine is mainly a plant based diet, and among others, it uses for us quite unusual ingredients such as ginkgo nuts, algae, nests of birds, and others. Dishes served in Chinese restaurants around the world are often very different from traditional Chinese cuisine, for example by using local ingredients, a modified amount of flavorings and spices, used cooking techniques or simplifying recipes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

    1211-846X

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    44-51

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus