Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Oznámení o vytvoření duševního vlastnictví

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A89248" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:89248 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41310/21:89248

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Oznámení o vytvoření duševního vlastnictví

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedná se o nový mléčný výrobek s upravenými dietetickými vlastnostmi, který není na českém trhu zatím dostupný. Jde o rozšíření sortimentu nealkoholických mléčných nápojů a zároveň o další možnost využití meziproduktů výroby piva. Konkrétně se jedná o kombinaci mléka s obsahem tuku 1,5 % (polotučné) nebo 3,5 % (plnotučné) a tmavé sladiny v poměru 60 % mléka a 40 % sladiny. Stejným způsobem lze získat obdobný mléčný nápoj ale takový, který je vhodný pro osoby s laktózovou intolerancí, a to tak, že vstupní surovinou není klasické mléko, ale mléko bezlaktózové, opět ve dvou možnostech tučnosti (1,5 % nebo 3,5 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Notice of creation of intellectual property

  • Popis výsledku anglicky

    This is a new dairy product with modified dietary properties, which is not yet available on the Czech market. It is an expansion of the range of non-alcoholic dairy drinks and at the same time another possibility of using intermediate products of beer production. Specifically, it is a combination of milk with a fat content of 1,5% (semi-fat) or 3,5% (full-fat) and dark wort in a ratio of 60% milk and 40% wort. In the same way, a similar milk drink can be obtained, but one that is suitable for people with lactose intolerance, so that the raw material is not conventional milk, but lactose-free milk, again in two fat options (1,5% or 3,5%) .

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TP01010050" target="_blank" >TP01010050: Aktivity typu proof-of-concept 2 na ČZU v Praze</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    F4/2021

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výsledkem je nový funkční mléčný nápoj obohacený o esenciální aminokyseliny, fenolické látky a enzymy přirozeně se vyskytující ve sladině. Je určený ke konzumaci ve studené, ale i teplé variantě, jež lze získat např. po mikrovlnným záhřevem spotřebitelem.

  • Ekonomické parametry

    Všechny vstupní suroviny jsou celoročně dostupné, při výrobě nápoje nevznikají žádné vedlejší produkty, které by vyžadovaly následné nákladné zpracování, představovaly ekologickou zátěž nebo bezpečnostní hygienická rizika.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60460709

  • Název vlastníka

    ČZU

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem