Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčný výrobek na bázi čerstvého sýra se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A100221" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:100221 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčný výrobek na bázi čerstvého sýra se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká zdravotně prospěšných mléčných výrobků na bázi čerstvého sýra se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin, a to jak ve variantě klasické – s přirozeným obsahem laktózy – nebo ve variantě bezlaktózové, díky reformulaci složení pomocí arašídového oleje, který je vhodným zdrojem nenasycených mastných kyselin a zároveň je velmi dobře senzoricky hodnocen.

  • Název v anglickém jazyce

    Dairy product based on fresh cheese with an increased content of unsaturated fatty acids

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns healthy dairy products based on fresh cheese with an increased content of unsaturated fatty acids, both in the classic version - with a natural lactose content - or in the lactose-free version, thanks to the reformulation of the composition using peanut oil, which is a suitable source of unsaturated fatty acids and is also very well evaluated sensory-wise.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TM02000062" target="_blank" >TM02000062: Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    38078

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Česká zemědělská univerzita v Praze; Farma Struhy, s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence