Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlaktózový syrovátkový nápoj s přídavkem čokolády

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A100227" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:100227 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43410/22:43922484

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezlaktózový syrovátkový nápoj s přídavkem čokolády

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká mléčného nápoje, kde hlavní surovinou je sladká syrovátka vznikající při výrobě bezlaktózových sýrů. Jde o rozšíření sortimentu nealkoholických mléčných nápojů a zároveň bezlaktózových mléčných výrobků o které je stále rostoucí zájem nejen mezi spotřebiteli, a to především z důvodu celosvětově rozšířené laktózové intolerance. Toto technické řešení kombinuje rozšíření portfolia mléčných výrobků pro osoby s laktózovou intolerancí a zároveň možnost využití vedlejšího produktu při výrobě sýrů, tj. syrovátky.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactose-free whey drink with added chocolate

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns a milk beverage, where the main raw material is sweet whey produced during the production of lactose-free cheeses. It concerns the expansion of the range of non-alcoholic milk beverages and lactose-free dairy products, which are of increasing interest not only among consumers, mainly due to the worldwide widespread lactose intolerance. This technical solution combines the expansion of the dairy product portfolio for people with lactose intolerance and the possibility of using a by-product in the production of cheese, i.e. whey.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    38080

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Česká zemědělská univerzita v Praze; Farma Struhy s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence