Bezlaktózový syrovátkový nápoj s přídavkem čokolády
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A100227" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:100227 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43410/22:43922484
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezlaktózový syrovátkový nápoj s přídavkem čokolády
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká mléčného nápoje, kde hlavní surovinou je sladká syrovátka vznikající při výrobě bezlaktózových sýrů. Jde o rozšíření sortimentu nealkoholických mléčných nápojů a zároveň bezlaktózových mléčných výrobků o které je stále rostoucí zájem nejen mezi spotřebiteli, a to především z důvodu celosvětově rozšířené laktózové intolerance. Toto technické řešení kombinuje rozšíření portfolia mléčných výrobků pro osoby s laktózovou intolerancí a zároveň možnost využití vedlejšího produktu při výrobě sýrů, tj. syrovátky.
Název v anglickém jazyce
Lactose-free whey drink with added chocolate
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns a milk beverage, where the main raw material is sweet whey produced during the production of lactose-free cheeses. It concerns the expansion of the range of non-alcoholic milk beverages and lactose-free dairy products, which are of increasing interest not only among consumers, mainly due to the worldwide widespread lactose intolerance. This technical solution combines the expansion of the dairy product portfolio for people with lactose intolerance and the possibility of using a by-product in the production of cheese, i.e. whey.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
38080
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Česká zemědělská univerzita v Praze; Farma Struhy s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence