Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F99%3A00000064" target="_blank" >RIV/60460709:41210/99:00000064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Identifikace bifidobakterií izolovaných z mléčných kvašených výrobků.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo izolováno 12 kmenů bifidobakterií, 8 z mléčných kvašených výrobků a 4 z výkalů kojenců. Kmeny byly identifikovány na úroveň rodu pomocí důkazu fruktózo-6-fosfát fosfoketolázy. Následně byly všechny izoláty společně s pěti sbírkovými kmeny (Bifidobacterium bifidum ATCC 29 521, B. bifidum CCM 3762, B. breve ATCC 15 700, B. infantis MILCOM 94 a B. longum ATCC 15 707) identifikovány na úroveň druhu pomocí počítačového programu Bacter (INRA, Lille, Francie). Kmeny izolované zmléčných kvašených výrobkůbyly identifikovány jako B. animalis (7 kmenů) a B. pseudolongum (1 kmen). Kmeny obdržené z ATCC a CCM byly identifikovány shodně se sbírkovým označením. Naproti tomu B. infantis MILCOM 94 byl identifikován jako B. animalis. Všechny kmeny izolované z výkalů kojenců byly identifikovány jako B. longum. Z výsledků vyplývá, že všechny kmeny izolované z mléčných výrobků pravděpodobně pocházely z trávicího traktu zvířat.

  • Název v anglickém jazyce

    Identifikation of bifidobacteria isolated from fermented milk products.

  • Popis výsledku anglicky

    Twelve strains of bifidobacteria were isolated from fermented milk (8 strains) and infant faeces (4 strains). All strains were idntified to the genus level using fructose-6-phosphate phopsphoketolase. Subsequently all strains were identified to the species level using computer program "Bacter" (Inra , Lille, France). Strains isolated from fermented milks were identified as a Bifidobacterium animalis (6 strains) or Bifidobacterium pseudolongum (1 strain). All strain isolated from infant faeces were identified as B. longum. The results suggest that all strains isolated from milk were of animal origin.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA524%2F99%2F0480" target="_blank" >GA524/99/0480: Stanovení bifidobakterií a vliv oligosacharidů na biochemické a mikrobiologické charakteristiky trávicího traktu hospodářských a laboratorních zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Aktuální problematika mikrobiologie potravin

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká společnost mikrobiologická, Praha, Česká republika

  • Místo vydání

    Liblice, Česká republika

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku