Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vlhkosti na texturu potravin a produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F07%3A20681" target="_blank" >RIV/60460709:41310/07:20681 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Role of water content in food and product texture

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Water is very important component forming practically all important properties of the agricultural products, the foods and the biological objects. Among the properties, the important role is played by mechanical properties including the viscoelastic ones. These properties are influenced mainly by temperature and the strain rate but water plays the role of the main plasticizer in the controlling mechanisms. The relative simple models were developed for deformation of the soft homogeneous substances and character of the theories is discussed in this paper. Moreover, the role of water in the real agricultural products is structurally and concentration dependent. This role can be well described by sorption properties expressed by the sorption isotherms.

  • Název v anglickém jazyce

    Role of water content in food and product texture

  • Popis výsledku anglicky

    Water is very important component forming practically all important properties of the agricultural products, the foods and the biological objects. Among the properties, the important role is played by mechanical properties including the viscoelastic ones. These properties are influenced mainly by temperature and the strain rate but water plays the role of the main plasticizer in the controlling mechanisms. The relative simple models were developed for deformation of the soft homogeneous substances and character of the theories is discussed in this paper. Moreover, the role of water in the real agricultural products is structurally and concentration dependent. This role can be well described by sorption properties expressed by the sorption isotherms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Agrophysics

  • ISSN

    0236-8722

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    209-215

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus