Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rovnováha vody v zemědělských produktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A24080" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:24080 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Water equilibrium in agroproducts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Water is one of the main components of the aggregated agricultural products and its content is very important parameter that pre-determines either the fundamental properties of the agricultural products including of those formed during processing or thestoring parameters. The role of water cannot be understood as some form of coexistence of water and the other components including different substances termed as dry matter and different forms of gasses. The important role is played by interaction between water and the different substances of dry matter including those going into the water solutions and water content in the gas components. Sorption isotherms are the main means to evaluate the equilibrium water activity at constant temperature. Their determination is difficult and the experimental results should be smoothed by the theoretical isotherms. This paper shows how to generate suitable theoretical isotherms for this purpose for foods and agroproducts: the BET isotherm, the GAB i

  • Název v anglickém jazyce

    Water equilibrium in agroproducts

  • Popis výsledku anglicky

    Water is one of the main components of the aggregated agricultural products and its content is very important parameter that pre-determines either the fundamental properties of the agricultural products including of those formed during processing or thestoring parameters. The role of water cannot be understood as some form of coexistence of water and the other components including different substances termed as dry matter and different forms of gasses. The important role is played by interaction between water and the different substances of dry matter including those going into the water solutions and water content in the gas components. Sorption isotherms are the main means to evaluate the equilibrium water activity at constant temperature. Their determination is difficult and the experimental results should be smoothed by the theoretical isotherms. This paper shows how to generate suitable theoretical isotherms for this purpose for foods and agroproducts: the BET isotherm, the GAB i

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nowe Trendy v Agrofizyce

  • ISBN

    978-83-60489-07-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    35-37

  • Název nakladatele

    Polska Akademia Nauk, Komitet Agrofizyki, Vydawnictwo Naukowe FRNA

  • Místo vydání

    Lublin, Polsko

  • Místo konání akce

    Lublin, Polsko

  • Datum konání akce

    10. 6. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku