Rovnováha vody v zemědělských produktech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A24080" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:24080 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Water equilibrium in agroproducts
Popis výsledku v původním jazyce
Water is one of the main components of the aggregated agricultural products and its content is very important parameter that pre-determines either the fundamental properties of the agricultural products including of those formed during processing or thestoring parameters. The role of water cannot be understood as some form of coexistence of water and the other components including different substances termed as dry matter and different forms of gasses. The important role is played by interaction between water and the different substances of dry matter including those going into the water solutions and water content in the gas components. Sorption isotherms are the main means to evaluate the equilibrium water activity at constant temperature. Their determination is difficult and the experimental results should be smoothed by the theoretical isotherms. This paper shows how to generate suitable theoretical isotherms for this purpose for foods and agroproducts: the BET isotherm, the GAB i
Název v anglickém jazyce
Water equilibrium in agroproducts
Popis výsledku anglicky
Water is one of the main components of the aggregated agricultural products and its content is very important parameter that pre-determines either the fundamental properties of the agricultural products including of those formed during processing or thestoring parameters. The role of water cannot be understood as some form of coexistence of water and the other components including different substances termed as dry matter and different forms of gasses. The important role is played by interaction between water and the different substances of dry matter including those going into the water solutions and water content in the gas components. Sorption isotherms are the main means to evaluate the equilibrium water activity at constant temperature. Their determination is difficult and the experimental results should be smoothed by the theoretical isotherms. This paper shows how to generate suitable theoretical isotherms for this purpose for foods and agroproducts: the BET isotherm, the GAB i
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nowe Trendy v Agrofizyce
ISBN
978-83-60489-07-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
35-37
Název nakladatele
Polska Akademia Nauk, Komitet Agrofizyki, Vydawnictwo Naukowe FRNA
Místo vydání
Lublin, Polsko
Místo konání akce
Lublin, Polsko
Datum konání akce
10. 6. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—