Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sorpce vody v potravinách a zemědělských produktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A24079" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:24079 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Water sorption in foods and agro-products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Moisture content of foods and agro-products plays important role in the foods and agro-products storing. Practical experience with storing the real foods and agro-products shows that rather the water activity than the moisture content plays controlling role in storing those products. On the other hand the water activity is influenced not only by a product structure and its water content but also by its temperature. These facts are the sources of the high importance of the relations between moisture content and water activity at constant temperature ? i.e. the sorption isotherms. The contributions deals with the basic facts on the isotherm measurement and description of their properties in special respect to agro-products and foods. Some ways of theoretical aspects of this process are described too.

  • Název v anglickém jazyce

    Water sorption in foods and agro-products

  • Popis výsledku anglicky

    Moisture content of foods and agro-products plays important role in the foods and agro-products storing. Practical experience with storing the real foods and agro-products shows that rather the water activity than the moisture content plays controlling role in storing those products. On the other hand the water activity is influenced not only by a product structure and its water content but also by its temperature. These facts are the sources of the high importance of the relations between moisture content and water activity at constant temperature ? i.e. the sorption isotherms. The contributions deals with the basic facts on the isotherm measurement and description of their properties in special respect to agro-products and foods. Some ways of theoretical aspects of this process are described too.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    7th International workshop for young scientists BioPhys Spring 2008, Book of Abstracts

  • ISBN

    978-83-89969-21-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    7-9

  • Název nakladatele

    Institute of Agrophysics PAS

  • Místo vydání

    Lublin, Polsko

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    29. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku