Sorpce vody v potravinách a zemědělských produktech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A24079" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:24079 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Water sorption in foods and agro-products
Popis výsledku v původním jazyce
Moisture content of foods and agro-products plays important role in the foods and agro-products storing. Practical experience with storing the real foods and agro-products shows that rather the water activity than the moisture content plays controlling role in storing those products. On the other hand the water activity is influenced not only by a product structure and its water content but also by its temperature. These facts are the sources of the high importance of the relations between moisture content and water activity at constant temperature ? i.e. the sorption isotherms. The contributions deals with the basic facts on the isotherm measurement and description of their properties in special respect to agro-products and foods. Some ways of theoretical aspects of this process are described too.
Název v anglickém jazyce
Water sorption in foods and agro-products
Popis výsledku anglicky
Moisture content of foods and agro-products plays important role in the foods and agro-products storing. Practical experience with storing the real foods and agro-products shows that rather the water activity than the moisture content plays controlling role in storing those products. On the other hand the water activity is influenced not only by a product structure and its water content but also by its temperature. These facts are the sources of the high importance of the relations between moisture content and water activity at constant temperature ? i.e. the sorption isotherms. The contributions deals with the basic facts on the isotherm measurement and description of their properties in special respect to agro-products and foods. Some ways of theoretical aspects of this process are described too.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
7th International workshop for young scientists BioPhys Spring 2008, Book of Abstracts
ISBN
978-83-89969-21-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
7-9
Název nakladatele
Institute of Agrophysics PAS
Místo vydání
Lublin, Polsko
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
29. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—