Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physical characteristic of picked hops during storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60200" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60200 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Physical characteristic of picked hops during storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of picking line, in most cases there is placed a storage container as a capacity equipment. In a container, however, hops are layered, thus temperature andhumidity increase owing to an increased intensity of hop cones breathing and an insufficient airing, i.e. they mowburn. In the process of breathing a cone loses important substances which results in its worse quality and correspondingly in worse qualityof the final product. Our task was to observe the course of hop temperature and humidity in a storage container and to compare it with the check variant which was loosely spread hops outside the container. Data of temperature and humidity were continually recorded by COMET D 3631 measuring equipment with N1ATG8/C measuring probe by Cometsystem company. The monitoring was each time carried out for 24 hours. During storage both the temperature and humidity of the hops in the container inc

  • Název v anglickém jazyce

    Physical characteristic of picked hops during storage

  • Popis výsledku anglicky

    To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of picking line, in most cases there is placed a storage container as a capacity equipment. In a container, however, hops are layered, thus temperature andhumidity increase owing to an increased intensity of hop cones breathing and an insufficient airing, i.e. they mowburn. In the process of breathing a cone loses important substances which results in its worse quality and correspondingly in worse qualityof the final product. Our task was to observe the course of hop temperature and humidity in a storage container and to compare it with the check variant which was loosely spread hops outside the container. Data of temperature and humidity were continually recorded by COMET D 3631 measuring equipment with N1ATG8/C measuring probe by Cometsystem company. The monitoring was each time carried out for 24 hours. During storage both the temperature and humidity of the hops in the container inc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    125-130

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus